• אוכל
  • לייף סטייל
  • טכנולוגיה
  • חוק ומשפט
  • רכב
  • בריאות
  • פרסמו אצלנו
  • Facebook
walking.co.il
  • אוכל
  • לייף סטייל
  • טכנולוגיה
  • חוק ומשפט
  • רכב
  • בריאות
  • פרסמו אצלנו
  • אוכל
  • לייף סטייל
  • טכנולוגיה
  • חוק ומשפט
  • רכב
  • בריאות
  • פרסמו אצלנו
walking.co.il
  • אוכל
  • לייף סטייל
  • טכנולוגיה
  • חוק ומשפט
  • רכב
  • בריאות
  • פרסמו אצלנו
  • אוכל
  • לייף סטייל
  • טכנולוגיה
  • חוק ומשפט
  • רכב
  • בריאות
  • פרסמו אצלנו
ראשי » אוכל » מתכון לג'חנון ביתי

מתכון לג'חנון ביתי

לירון אהרון 17/11/2020 15:30 2 תגובות

תעשו כבוד, קבלו אותו במחיאות כפיים סוערות… מתכון מושלם לג'חנון ביתי תימני אורגינל!

מתכון שעובר מדור לדור, מסבתא רבא רבא שעבר לסבתא רבא ולסבתא ואחר כך לאמא ועכשיו אלינו.

בכל עדה יש את המתכון שעובר מדור לדור, מתכון כזה שמכינים אותו על בסיס שבועי ובדרך כלל לארוחות שישי או שבת. אצל התימנים אחד המתכונים הוא הג'חנון.

למרות שכיום ניתן לקנות ג'חנון קפוא בסופרים או ג'חנון עבודת יד בפיצוציות בימי שבת בבוקר, אין על ג'חנון אמיתי שנעשה בדם ויזע (סתם בצחוק) ע"י סבתא או אמא.

במאמר הקודם של "קובנה אסלית" הבטחתי מתכון לג'חנון, הבטחתי ולכן אקיים.

מזהירה מראש זה ממכר וטעים בטירוף!!

מתכון לג'חנון

אז תפשילו שרוולים וקדימה לעבודה.

מצרכים:

קילו קמח
1 שקית אבקת אפייה
6 כפות סוכר
2 כפות סילאן
כף מלח
2.5 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
200 גרם מרגרינה רכה למריחה

אופן ההכנה:

למי שיש בבית מיקסר הכניסו את כל המרכיבים חוץ מהמים לקערת המיקסר עם וו לישה והתחילו לערבב כ 10 דקות כאשר מוסיפים את המים בהדרגה, עד קבלת בצק אחיד.

למי שאין מיקסר הכניסו הכל לקערה גדולה והתחילו ללוש עד קבלת בצק אחיד (קיבלתם גם מתכון וגם אימון ידיים). לאחר מכן כסו את הבצק עם מגבת למשך 20 דקות.

לאחר המנוחה מוסיפים את רבע כוס השמן שהכנו, ולשים עד שהשמן נספג בבצק.

לאחר שהשמן נספג, מחלקים את הבצק ל 12-14 עיגולים, מעבדים ומשמנים כל כדור. לאחר מכן מניחים את הכדורים על נייר אפייה משומן ומכסים בניילון נצמד. נותנים לכדורים לנוח עוד כ- 6 שעות.

לאחר שהכדורים נחו 6 שעות, משמנים את משטח העבודה ומתחילים לפתוח כדור כדור, יש למתוח ככל שניתן את הכדור מכל הצדדים כך שיצא לכם כמו דף דק דק, לאחר הפתיחה מורחים בעזרת הידיים את המרגרינה ומתחילים לקפל את הבצק.

הקיפול נעשה כך שמקפלים מצד ימין שליש מהבצק לכיוון המרכז ואז מצד שמאל מקפלים לכיוון המרכז, מורחים עוד מרגרינה ואז מתחילים לגלגל. בזמן הגלגול מותחים מעט את הבצק כלפי חוץ כך שנותר לכם כמו נקנקיה/ גליל.

לאחר שסיימתם לפתוח ולגלגל את כל הכדורים, הכניסו לסיר ששומן היטב מבעוד מועד, וסדרו את הג'חנונים בשכבות שתי וערב, לבסוף הניחו נייר אפייה וסיגרו את הסיר.

אפייה:

הכניסות את סיר הג'חנון לתנור בחום של 100-110 מעלות לכל הלילה.
אני אוהבת לשים על נייר האפייה כמה ביצים שיהיו כל הלילה ובבוקר יש בנוסף גם ביצים קשות חומות.

הדרך המסורתית להגשה היא כמובן עם רסק עגבניות וסחוג, אצלנו בבית אוהבים לערבב את הרסק והסחוג עם שמנת חמוצה, זיתים וסלט ירקות בצד.

נו…היה קשה? ברור שלא, עכשיו שלמדתם להכין, מבטיחה שכל פעם יצא לכם טעים יותר ויותר.

תעשו כבוד, קבלו אותו במחיאות כפיים סוערות… מתכון מושלם לג'חנון ביתי תימני אורגינל!

מתכון שעובר מדור לדור, מסבתא רבא רבא שעבר לסבתא רבא ולסבתא ואחר כך לאמא ועכשיו אלינו.

בכל עדה יש את המתכון שעובר מדור לדור, מתכון כזה שמכינים אותו על בסיס שבועי ובדרך כלל לארוחות שישי או שבת. אצל התימנים אחד המתכונים הוא הג'חנון.

למרות שכיום ניתן לקנות ג'חנון קפוא בסופרים או ג'חנון עבודת יד בפיצוציות בימי שבת בבוקר, אין על ג'חנון אמיתי שנעשה בדם ויזע (סתם בצחוק) ע"י סבתא או אמא.

במאמר הקודם של "קובנה אסלית" הבטחתי מתכון לג'חנון, הבטחתי ולכן אקיים.

מזהירה מראש זה ממכר וטעים בטירוף!!

מתכון לג'חנון

אז תפשילו שרוולים וקדימה לעבודה.

מצרכים:

קילו קמח
1 שקית אבקת אפייה
6 כפות סוכר
2 כפות סילאן
כף מלח
2.5 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
200 גרם מרגרינה רכה למריחה

אופן ההכנה:

למי שיש בבית מיקסר הכניסו את כל המרכיבים חוץ מהמים לקערת המיקסר עם וו לישה והתחילו לערבב כ 10 דקות כאשר מוסיפים את המים בהדרגה, עד קבלת בצק אחיד.

למי שאין מיקסר הכניסו הכל לקערה גדולה והתחילו ללוש עד קבלת בצק אחיד (קיבלתם גם מתכון וגם אימון ידיים). לאחר מכן כסו את הבצק עם מגבת למשך 20 דקות.

לאחר המנוחה מוסיפים את רבע כוס השמן שהכנו, ולשים עד שהשמן נספג בבצק.

לאחר שהשמן נספג, מחלקים את הבצק ל 12-14 עיגולים, מעבדים ומשמנים כל כדור. לאחר מכן מניחים את הכדורים על נייר אפייה משומן ומכסים בניילון נצמד. נותנים לכדורים לנוח עוד כ- 6 שעות.

לאחר שהכדורים נחו 6 שעות, משמנים את משטח העבודה ומתחילים לפתוח כדור כדור, יש למתוח ככל שניתן את הכדור מכל הצדדים כך שיצא לכם כמו דף דק דק, לאחר הפתיחה מורחים בעזרת הידיים את המרגרינה ומתחילים לקפל את הבצק.

הקיפול נעשה כך שמקפלים מצד ימין שליש מהבצק לכיוון המרכז ואז מצד שמאל מקפלים לכיוון המרכז, מורחים עוד מרגרינה ואז מתחילים לגלגל. בזמן הגלגול מותחים מעט את הבצק כלפי חוץ כך שנותר לכם כמו נקנקיה/ גליל.

לאחר שסיימתם לפתוח ולגלגל את כל הכדורים, הכניסו לסיר ששומן היטב מבעוד מועד, וסדרו את הג'חנונים בשכבות שתי וערב, לבסוף הניחו נייר אפייה וסיגרו את הסיר.

אפייה:

הכניסות את סיר הג'חנון לתנור בחום של 100-110 מעלות לכל הלילה.
אני אוהבת לשים על נייר האפייה כמה ביצים שיהיו כל הלילה ובבוקר יש בנוסף גם ביצים קשות חומות.

הדרך המסורתית להגשה היא כמובן עם רסק עגבניות וסחוג, אצלנו בבית אוהבים לערבב את הרסק והסחוג עם שמנת חמוצה, זיתים וסלט ירקות בצד.

נו…היה קשה? ברור שלא, עכשיו שלמדתם להכין, מבטיחה שכל פעם יצא לכם טעים יותר ויותר.

לירון אהרון |להציג את כל הפוסטים של לירון אהרון


« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. דלתות פולימר הגב 30/10/2021 בשעה 18:20

    ממש נהנתי לקרוא את הכתבה, אני מעוניין לקרוא עוד כתבות משוג זה
    תודה אורי אברהם.

  2. מורן הגב 17/11/2020 בשעה 15:32

    אין על הג'חנון של לירון אליפות

השארת תגובה

ביטול

פופולארי
סוגי משאבות
טכנולוגיה

סוגי משאבות

Walking - מערכת "הולכים" 28/04/2025

סקירה כללית על סוגי משאבות סוגי משאבות נחלקות למגוון רחב של קטגוריות בהתאם לייעוד השימוש וגם סוג המשאבה כגון: שאיבת

מה ההבדל בין צ'אטבוט ישן לצ'אטבוט AI חדש?
טכנולוגיה

מה ההבדל בין צ'אטבוט ישן לצ'אטבוט AI חדש?

Walking - מערכת "הולכים" 20/04/2025

צ'אטבוטים כבר מזמן אינם טרנד הם חלק בלתי נפרד מהדרך בה עסקים מתקשרים עם הלקוחות שלהם. אך לא כל צ'אטבוט

Google adsense
תן לנו לייק
כותבי המאמרים ב-"Walking" ,הינם כותבי תוכן בלבד

מובהר ומודגש, כי המאמרים המידע והראיונות המתפרסמים באתר"walking" מסופקים כשירות למידע בלבד.

השימוש במידע המתפרסם באתר הינו על אחריותך בלבד.

לידיעתכם, המאמרים באתר נכתבו על ידי כותבי תוכן לאתרים ואינם בעלי מקצוע או מומחים, אלא אם צויין אחרת במאמר.

חשוב לדעת, כי במידע הנכתב במאמרים, עשוי ליפול טעויות, ט.ל.ח.

אי לכך,צוות "Walking", לא יהיה אחראי בכל צורה שהיא, לנזק או הפסד שיגרמו משימוש באתר.

קטגוריות
  • אוכל (12)
  • בריאות (15)
  • חוק ומשפט (12)
  • חיות מחמד (9)
  • חינוך (9)
  • טכנולוגיה (16)
  • ילדים כותבים (7)
  • כללי (94)
  • לייף סטייל (26)
  • פיננסים (2)
  • צרכנות (23)
  • רכב (15)
יצירת קשר

רוצים לפרסם מאמר ב-Walking? צרו איתנו קשר בטופס "פרסמו אצלנו" ונחזור אליכם בהקדם.

walking הינו במה לפרסום תוכן, התוכן יכול להיות דעה אישית, מידע מקצועי, כתבה, מאמר, בדיחה, שיר, מתכון, או כל תוכן אחר שאתם מעוניינים לפרסם, יש לנו רק 2 בקשות (דרישות), שהטקסט יהיה איכותי, ושהטקסט יהיה ייחודי, כל השאר, אתם מוזמנים לכתוב מה שאתם רצים. ייאלה בהצלחה.

חדש ב-walking
האם שווה למכור רכב למגרש?
חוקיות בדבר תיבות דואר לבניין
סוגי משאבות
מה ההבדל בין צ'אטבוט ישן לצ'אטבוט AI חדש?

הצהרת נגישות

Powerd by Prosites
שינוי גודל גופנים
Accessibility by WAH
  • 404 – 1
  • 404 – 2
  • אודות 1
  • דף בית 1
  • החשבון שלי
  • הצהרת נגישות
  • עמודות קאבר
  • פורטפוליו גריד 3
  • פורטפוליו גריד 4
  • פרסמו אצלנו
  • קבוצות פוסטים
  • רשימה
  • רשימה עמודות
  • שאלות נפוצות
  • שירותים 1
  • שירותים 2
  • תשלום
גלילה לראש העמוד