תעשו כבוד, קבלו אותו במחיאות כפיים סוערות… מתכון מושלם לג'חנון ביתי תימני אורגינל!
מתכון שעובר מדור לדור, מסבתא רבא רבא שעבר לסבתא רבא ולסבתא ואחר כך לאמא ועכשיו אלינו.
בכל עדה יש את המתכון שעובר מדור לדור, מתכון כזה שמכינים אותו על בסיס שבועי ובדרך כלל לארוחות שישי או שבת. אצל התימנים אחד המתכונים הוא הג'חנון.
למרות שכיום ניתן לקנות ג'חנון קפוא בסופרים או ג'חנון עבודת יד בפיצוציות בימי שבת בבוקר, אין על ג'חנון אמיתי שנעשה בדם ויזע (סתם בצחוק) ע"י סבתא או אמא.
במאמר הקודם של "קובנה אסלית" הבטחתי מתכון לג'חנון, הבטחתי ולכן אקיים.
מזהירה מראש זה ממכר וטעים בטירוף!!
אז תפשילו שרוולים וקדימה לעבודה.
מצרכים:
קילו קמח
1 שקית אבקת אפייה
6 כפות סוכר
2 כפות סילאן
כף מלח
2.5 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
200 גרם מרגרינה רכה למריחה
אופן ההכנה:
למי שיש בבית מיקסר הכניסו את כל המרכיבים חוץ מהמים לקערת המיקסר עם וו לישה והתחילו לערבב כ 10 דקות כאשר מוסיפים את המים בהדרגה, עד קבלת בצק אחיד.
למי שאין מיקסר הכניסו הכל לקערה גדולה והתחילו ללוש עד קבלת בצק אחיד (קיבלתם גם מתכון וגם אימון ידיים). לאחר מכן כסו את הבצק עם מגבת למשך 20 דקות.
לאחר המנוחה מוסיפים את רבע כוס השמן שהכנו, ולשים עד שהשמן נספג בבצק.
לאחר שהשמן נספג, מחלקים את הבצק ל 12-14 עיגולים, מעבדים ומשמנים כל כדור. לאחר מכן מניחים את הכדורים על נייר אפייה משומן ומכסים בניילון נצמד. נותנים לכדורים לנוח עוד כ- 6 שעות.
לאחר שהכדורים נחו 6 שעות, משמנים את משטח העבודה ומתחילים לפתוח כדור כדור, יש למתוח ככל שניתן את הכדור מכל הצדדים כך שיצא לכם כמו דף דק דק, לאחר הפתיחה מורחים בעזרת הידיים את המרגרינה ומתחילים לקפל את הבצק.
הקיפול נעשה כך שמקפלים מצד ימין שליש מהבצק לכיוון המרכז ואז מצד שמאל מקפלים לכיוון המרכז, מורחים עוד מרגרינה ואז מתחילים לגלגל. בזמן הגלגול מותחים מעט את הבצק כלפי חוץ כך שנותר לכם כמו נקנקיה/ גליל.
לאחר שסיימתם לפתוח ולגלגל את כל הכדורים, הכניסו לסיר ששומן היטב מבעוד מועד, וסדרו את הג'חנונים בשכבות שתי וערב, לבסוף הניחו נייר אפייה וסיגרו את הסיר.
אפייה:
הכניסות את סיר הג'חנון לתנור בחום של 100-110 מעלות לכל הלילה.
אני אוהבת לשים על נייר האפייה כמה ביצים שיהיו כל הלילה ובבוקר יש בנוסף גם ביצים קשות חומות.
הדרך המסורתית להגשה היא כמובן עם רסק עגבניות וסחוג, אצלנו בבית אוהבים לערבב את הרסק והסחוג עם שמנת חמוצה, זיתים וסלט ירקות בצד.
נו…היה קשה? ברור שלא, עכשיו שלמדתם להכין, מבטיחה שכל פעם יצא לכם טעים יותר ויותר.
ממש נהנתי לקרוא את הכתבה, אני מעוניין לקרוא עוד כתבות משוג זה
תודה אורי אברהם.
אין על הג'חנון של לירון אליפות