סוף סוף הגשם הגיע, הריח הנעים של האדמה הרטובה, הרוח שנושבת מטלטלת את העצים ומה הכי מתאים? כמובן מרק תימני!
(חקה חק, וזומה מרק)
כל שנה עם הגשם הראשון יש לי חשק עז להכין מרקים בין אם זה מרק כתום, מרק אפונה או מרק ירקות עשיר, אך המרק הכי טעים הוא מרק העוף התימני שלימדה אותי חמותי. "זה מרק שעושה פלאים, מרפא הכל" לדבריה.
מרק כל כך טעים, מנחם ומרגיע שתוכלו לראות בכל שולחן שישי בבתים של התימניים.
אז החלטתי לשתף אתכם במתכון כמו שלימדה אותי חמותי, אז ככה…
לוקחים קצת ( במבטא תימני) גזר, קצת תפ"א, אפשר קצת קישוא, אחרי הכל מוסיפים קצת לפי העין חווי'ג…. חחח, טוב עכשיו למתכון שאפשר להבין.
מצרכים:
- 4 כרעיים
- 4 שוקיים
- חצי צרור פטרוזיליה
- חצי צרור כוסברה
- 5 יח' סלרי עם העלים
- 1 יח' כרישה
- 4-5 גזרים
- 4-5 תפ"א
- 3 קישואים
- 1 בצל גדול
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את העלים ושמים צד, מנקים את חלקי העוף ומכניסים לסיר גדול וממלאים מים עד ¾ סיר. מביאים לרתיחה, שימו לב שבזמן הרתיחה העוף מפריש "חרפיש" קצף חום יש להוציא אותו בעזרת מצקת.
בזמן שהעוף בסיר מקלפים את הירקות וחותכים אותם גס כלומר את קישוא והגזר לחתוך ל2 או 3 חתיכות ואת התפ"א לחצי (אם התפ"א קטן להשאיר שלם).
לאחר שהעוף רתח ואין יותר קצף הכניסו את הירקות פנימה הביאו שוב לרתיחה ואז שימו 2 כפות גדושות של חווי'ג למרק.
**רצוי ומומלץ לקנות חווי'ג אורגינל ממכולות של תימנים ולא מאריזות מוכנות מהסופר, יש הבדל ענק בטעמים!!
ערבבו היטב וכסו חלקית את הסיר למשך 20 דקות על אש קטנה.
לאחר 20 דקות הכניסו את כל העלים והכרישה ותנו למרק להתבשל עוד איזה שעה ורבע על אש קטנה.
המלצה – מרק תימני אמיתי מוגש עם חילבה, סחוג ולחוח / פיתה תימנית.
זהו כל הסיפור של מרק תימני אמיתי וטעים, מקווה שיחמם את ליבכם בימי החורף הקרים.
מבטיחה לכם שהמרק הזה יהפוך להיות מנה קבועה גם אצלכם בשולחן שישי, תזכרו מה שאני אומרת שהשכנה והחברות יגיעו עם קופסאות לתת טעימה לבעל כי הוא מת על מרק של תימנים:)