בא לכם לפנק את הילדים במשהו מתוק וטעים, אך שיהיה גם בריא ממוצרים טבעיים? משהו קל להכנה בלי מיקסר והקצפה?
אין לתת לילדים מתחת לגיל 5 בשל נטייתם של האגוזים והשקדים המצויים בעוגיות להתנפח ולחסום את קנה הנשימה. ילדים מעל גיל 5 באישור בהשגחת ובאחריות הוריהם בלבד.
היום באו אלי בדרישה, תכתבי מתכון לעוגיות בריאות אבל…. חובה להביא גם טעימות!
אלו עוגיות שבעלי מטורף עליהם, עוגיות פרווה מחומרי גלם טבעיים ( הוא טבעוני ), כל כך קלות להכנה וכל כך טעימות.
איך התחלתי להכין אותם, אחד הערבים היה לי ממש משעמם, נכנסתי למטבח בוהה במזווה, היו שם שקדים, חמוציות, שוקולד מריר פרווה ועוד כמה דברים. החלטתי לערבב הכל ולהכניס לתנור.
הריח שהיה בבית היה משגע!! בעלי חוזר מהעבודה, טועם ואומר פששש מדהים!! ומאז כל שבוע אני מכינה לנסיך עוגיות בריאות פרווה.
אז בלי יותר מידי סיפורים, בואו נתחיל.
מצרכים:
מתאים לתבנית אינגליש קייק
כוס וחצי חד"פ שיבולת שועל.
כוס חד"פ שוקולד מריר קוביות.
כוס חד"פ שקדים פרוסים.
כוס חד"פ אגוזי מלך שבורים(לשבור ביד).
כוס חד"פ פקאן שבור.
כוס חד"פ חמוציות לא מסוכרות.
כוס חד"פ גרעיני דלעת.
כוס חד"פ תמרים מג'הול קצוצים.
150 מל' מייפל טבעי טבעוני
4-5 כפות טחינה גולמית רצוי מלאה
ניתן להכניס לתערובת פיצוחים אחרים או נוספים לי הטעם כמו פיסטוקים, קשיו וכדומה.
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל 180 מעלות, לוקחים קערה בינונית ומכניסים את כל המצרכים פנימה.
מערבבים היטב בעזרת כף, שימו לב שהתמרים נדבקים אחד לשני אז תשתדלו להפריד אותם בזמן הערבוב.
לאחר שערבבנו הכל מעבירים הכל לתבנית אפייה ומהדקים היטב את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור כ 20-30 דקות.
טיפ קטן – ניתן לפזר כמה גרגירי מלח גס מעל, זה נותן טוויסט בטעמים.
לאחר שהעוגיות קיבלו צבע מוצאים אותם להתקרר בחוץ.
לאחר שהעוגיות מתקררות, חתכו אותם שתי וערב והעבירו אותם לקופסא והכניסו למקרר.
העוגיות הרבה יותר טעימות אחרי קירור.
אחד המתכונים הכי קלים שאני מכירה, גם טעים וגם טבעוני. תראו מה קורה משעמום ( אימוג'י קורץ ) רק דברים טעימים יוצאים מזה.
בטוחה שתקבלו המון מחמאות ואפילו החברים יבקשו את המתכון, אצלי כל אחד שעובר במטבח חוטף אחד וממשיך לדרכו.
תהנו, ותשתדלו לא לגמור הכל!!