סשימי, אינסייד אאוט או אולי פאנקו? כבר לא צריך להזמין מבחוץ, אפשר להכין בבית בקלי קלות. הכנתי לכם מתכון קל ופשוט המתאים במיוחד למתחילים ולהכנה עם הילדים.
אצלנו בבית הכנת סושי זה ערב משפחתי, הילדים מתלהבים מלהרכיב לעצמם את הסושי שכל אחד מהם אוהב. חיתוך הירקות, הכנת האורז וכמובן גלגול הרול בסוף.
מה שכיף בסושי, שניתן להכין איך שאתם אוהבים גם אם אתם צמחוניים וגם טבעוניים, עם דגים או בלי דגים.
המתכון לסושי הבא הוא מתכון קליל במיוחד פוטו מיאקי שילדים מאוד אוהבים.
השלב הראשון הוא לנתק את הילדים מהמסכים ויאללה לעבודה….
ציוד:
מחצלת לסושי
סכין חדה
קערה קטנה של מים
מצרכים:
חבילת אצות נורי
1 כוסות אורז עגול לסושי
2.5 כפות חומץ אורז לסושי
0.5 כף סוכר
0.5 כפית מלח
ירקות / דגים לפי בחירה
אפשר כל ירק שאתם אוהבים מלפפון, גזר, אבוקדו, עירית, אספרגוס, בטטה…ועוד.
לגבי הדגים מומלץ להשתמש דג טונה טרי, דג סלמון טרי או מעושן, נתח טונה מעושן.
מתכון:
הכנת האורז
יש להרתיח כוס וחצי מים, לאחר הרתיחה להכניס את האורז ולבשל אותו על אש קטנה עד שהמים נספגים. כשהאורז מוכן תנו לו להתקרר.
הכנת החומץ
קחו סיר קטן הכניסו את החומץ, סוכר והמלח וחממו על אש קטנה עד שהסוכר והמלח מומסים לחלוטין בחומץ, קררו מעט את החומץ.
(מזהירה מראש הריח של החומץ קצת לא נעים).
ערבוב האורז והחומץ
לאחר שהאורז והחומץ התקררו מעט, שפכו בהדרגה את החומץ על האורז, לא לשכוח לערבב באותו הזמן. תראו שיצא לכם אורז דביק במיוחד.
הכנת הירקות
לאחר שבחרתם את הירקות / דגים שאתם רוצים בתוך הרול, קלפו וחתכו אותם כרצועות / גוליאני.
הכנת הרול
זהו החלק שהילדים הכי אוהבים, ההרכבה והגלגול.
פרסו את המחצלת והניחו עליה את האצה, שימו בערך כף וחצי של אורז ופזרו אותו עד החצי האצה.
בחרו את סוגי הירקות / דגים הניחו במרכז האורז רצוי לערום אותם אחד על השני.
מרימים את המחצת ומתחילים "לעטוף" לגלגל את הרול, על כל סיבוב יש להדק בעדינות, כשמגיעים לסוף האצה מרחו מעט מים שיעזרו לרול להסגר טוב ולתת לחיצה אחרונה כדי לסגור את הרול.
חיתוך הרול
השתמשו בסכין חדה לפריסת הרול, ניתן להרטיב מעט במים את הסכין כדי שהאורז לא ידבק. מומלץ לפרוס לעיגולי ביס, שימו לב לא לחתוך דק מידי.
זהו… עשיתם את זה!!
עכשיו מה שנותר זה לארגן את הרטבים בצלוחיות ולהתחיל לאכול את היצירה המשותפת שלכם.
ראו הוזהרתם – הכנת סושי זה ממכר במיוחד לילדים!!!