"למה שלא תקנה חדש?"
הרבה אנשים לא מבינים למה לשמור פריטים ישנים "תקנה חדש" הם אומרים, "היום פשוט קונים חדש" הם טוענים, מעבר לזה שמחשבה יהירה זאת היא בין הסיבות המרכזיות לעליית הפסולת בכדור הארץ היום, אותם אנשים – פשוט לא מבינים.
הם לא מבינים את המשמעות שיכולה להיות לרהיט.
את העובדה שהכסא הזה עבר ממטבח למטבח, מדירה לדירה והוא בין הדברים היחידים שנשארו קבועים בכל התמונות מהולדת הילד הראשון ועד הולדת הנכד האחרון.
את ההיסטוריה שעברה עליו, איך כל שריטה קטנה במשענת זה בעצם זכרון מהנכד ששרט אותה בטעות כשבכה על הארטיק שהוא רצה.
או את הפעם ההיא משבוע שעבר, שאחד הילדים קפץ על הכסא חזק מדיי ושבר את המשענת.
הרבה אנשים יגידו "תקנה חדש", אבל הלב יודע ש"לקנות חדש", זה פשוט משפט אחר ל"לאבד את הישן".
נשמע מוכר? כן, אתם לא לבד, אתם לא הראשונים ולא האחרונים שכואבים את האובדן של אותה ספה, סט כסאות או ריקליינר אהוב.
בין אם אתם פשוט עוד לא מוכנים לשחרר ו"לקנות חדש", או אם אתם פשוט רוצים לשמור את הסט של כסאות האוכל שלכם שלם – עדיין ישנם צדיקים שלא רק מעריכים, אלא גם מספקים שיפוץ רהיטים עתיקים.
קצת על שיפוץ רהיטים
כל שיפוץ רהיט, עתיק או לא – מתחיל בלהכיר את הרהיט, את החומר ממנו הוא עשוי, את החיבורים שלו, העיטורים שלו – להבין אותו, מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך.
החומר
כל עץ "מתנהג" שונה, ויש להתייחס אליו בהתאם, יש עצים עמידים יותר יש עצים עמידים פחות, אבל כל עץ שברירי ככל שיהיה – בר שיפוץ.
אם נחזור לדוגמא מהפתיח, משענת שנשברה – גם משענת שנשברה ל2 ברת תיקון, יד מקצועית יכולה להכניס בורג משני צדי השבר ובכך לחבר את המשענת חזרה, עם חומר מילוי ושיוף וצבע – המשענת חוזרת לחיים.
בדומה לכך שריטות בעץ, גם כן אחת מהדוגמאות בפתיח – אפשר למלא עם חומר מילוי ולשייף.
טיפ למתקדמים.
לפעמים שריטה קטנה על העץ לא מצריכה הזמנת מומחה, לרוב שפשוף קל עם אגוז מלך וחימום פשוט עם האצבעות מיד אחרי זה – זה די והותר כדי להעלים מהעין שריטות מציקות. תנסו אותנו 🙂
החיבורים
ברגים, מסמרים והדבקות, לעיתים משתחררים בטרם עת, או נשחקים – אפשר ואף רצוי להחליף אותם.
חלודה יכולה להתפשט בכל המסמר ולהחליש את חוזקו, שחיקה של בורג יכולה להקשות משמעותית על הסרתו בהמשך הדרך.
לכן לפני שמביאים את הרהיט לשיפוץ, חשוב להסתכל על החיבורים ולהפנות את תשומת ליבו של המשפץ לחיבורים האלה ולשאול לדעתו המקצועית.
לפעמים ישנן מגירות שנתקעות, או נחסמות על ידי מסמר סורר שהשתחרר קמעה, "דפיקת" המסמרים מחדש יכולה לחסוך המון כאב ראש בעתיד, אם מגירה החלה להתקע, או שהיא יוצאת פחות חלק, שווה להעיף מבט.
העיטורים
עיטורים לרוב מגיעים בקצוות העץ, לעיתים בשביל נוחות (כמו משענות יד וכד) אבל לרוב בשביל היופי והנראות הכללית של הרהיט.
כמובן שזה תלוי במורכבות העיטור, אבל עיטורים יכולים להיות יותר בעייתיים לשיפוץ, וזה כבר גובל ב"שחזור" שירות יחסית יקר שיכול לעלות לא מעט כסף, נמליץ לבדוק עלויות בטרם התקדמות בתהליך הזה.
אין ספק ששיפוץ רהיטים ישנים הוא תהליך מלא רגש אך בידיים מנוסות אתם יכולים להשאר רגועים, תסתכלו קצת על עבודות קודמות של משפצים כדי לדעת שאתם בידיים טובות ותחזירו את הרהיט למקומו הראוי!
בהצלחה!