יש מגוון רחב של סלטים בריאים, חלקם יותר מתאימים לאכילה לאחר אימון כושר, ישנם סלטים שמתאימים לארוחות חג, וסלטים בריאים אך יחסית פשוטים לארוחת ערב בקטנה.
הסלט הבא שאנו ממליצים, הוא סלט עשיר בחלבונים, סידן, אשלגן, ויטמין A ועוד. בנוסף לערכים התזונתיים של הסלט צבעו המדהים יגנוב את ההצגה בשולחן ובטוח שאף אחד לא יוכל להתעלם ממנו.
הכיף שבסלט זה שהוא מרענן, כיפי, צבעוני ואינו קשה להכנה בכלל!
השלב המעניין מגיע עכשיו.. מוכנים? יאללה למתכון..
מצרכים:
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
5 יח' בצל ירוק בגודל בינוני
2 גבעולים + העלים של סלרי
2 סלקים בינוניים (לא מבושלים כן, כן לא מבושלים)
כוס קינואה אדומה מבושלת
רבע כוס של חמוציות ללא סוכר
אופן ההכנה:
יש לשטוף את הקינואה האדומה ולסנן ולאחר מכן, יש לבשל בסיר עם מים ולהביא לרתיחה ולאחר 10-12 דקות יש להעביר את הקינואה במסננת.
**שימו לב – לא לשטוף את הקינואה לאחר הבישול.
יש לקלף את הסלקים ולחתוך אותם למקלות / גו'ליאנים.
פטרוזיליה וכוסברה יש להפריד את העלים מהגבעולים ולקצוץ דק דק, יחד עם הבצל ירוק והסלרי.
הרכבת הסלט:
בקערת סלט יפה יש לשים את מקלות הסלק שחתכנו יחד עם כל הירוקים, ומעל יש לשים את הקינואה המבושלת (כמובן לאחר שסוננה מהנוזלים והתקררה מעט), ולפזר את החמוציות מעל הכל.
תיבול:
כדי להרגיש את כל הטעמים הטובים, אני משתמשת בתיבול מינימלי.
2 לימונים סחוטים
שמן זית בנדיבות
ומלח לפי הטעם
אז זהו הכנתם פעם ראשונה, נכון זה קל? מבטיחה לכם שזאת לא הפעם האחרונה, הסלט הזה יגרוף מחמאות ויככב אצלכם באופן קבוע בשולחן.
למי שפחות אוהב קינואה אדומה אפשר להמיר בבורגול / קינואה לבנה או גריסים.