היום בפינה התימנית שלנו, מתכון לזלביות חמות, טעימות ועסיסיות. אחד המתכונים הקלים והכייפים שיש.
אם עדיין לא טעמתם זלבייה, אז חברים זה הזמן. אם גם אתם רוצים לשדרג את הארוחת הערב של הילדים, כי נמאס להם כבר מטוסטים, פיתות, פיצות וכדומה.. תאמינו לי זלבייה תעשה את העבודה.
כמו בכל ערב אנו שוברים את הראש מה להכין לילדים ב-ארוחת הערב… , יש ימים שאנו מכינים פיצות, כל אחד מפזר לעצמו את התוספות שהוא אוהב, יש ימים שמכינים שקשוקה טעימה או ארוחת ערב פשוטה הכוללת ביצים, גבינות, ירקות, צנימים או טוסטים.
באחד הערבים הילדים אמרו שהם רוצים משהו אחר אבל חייב להיות טעים, גיסתי המדהימה אמרה תכיני זלביות. וואלה איך לא חשבתי על זה לבד.
הזלבייה היא סוג של סופגניה בסגנון תימני (מתאים לתקופה שלנו עכשיו לפני חנוכה), בעיקרון הזלביות הן בצקניות מטוגנות וטעימות בטירוף!! אין ילד שלא יעוף על זה.
יש את "הזלביות" המתוקות של המרוקאים והמצרים הנקראות ספינ'ג, לאחר הטיגון נספגות בסירופ סוכר או שטובלים בסוכר, (הספינ'ג הוא יותר ממתק מאשר חלק מארוחה). אצל התימנים מוותרים על הסירופ סוכר לאחר הטיגון, ומהמחבת ישירות לצלחת.
המתכון מיועד לילדים, מתבגרים ומבוגרים שלא עושים דיאטה 😉 .
מתחילים…..
מצרכים:
5 כוסות קמח רגיל (אני אוהבת להשתמש בקמח של אוסם המכיל בו שמרים ).
1.5 כפות שמרים (מי שמשתמש בקמח רגיל).
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
2.5 כוסות שמן לטיגון
קערת מים לידיים
אופן ההכנה:
מכניסים לקערה את הקמח, שמרים, סוכר, מלח ומים ומערבבים. ניתן לערבל הכל גם במיקסר. לאחר שאתם מקבלים בצק נוזלי (אך לא מידי נוזלי), מכסים את הקערה בניילון נצמד למשך 40 דקות.
לאחר 40 דקות, מחממים מחבת עמוקה עם שמן (יש כאלה שאוהבים לטגן עם פחות שמן כ-כוס 1 שמן – לדעתי הזלבייה פחות טעימה ופחות עסיסית).
כאשר השמן חם מורידים לאש בינונית, מרטיבים את הידיים במים לוקחים פיסת בצק, מותחים ומניחים בשמן.
שימו לב לא לקחת פיסה גדולה מידי כי הבצק מתנפח קצת בזמן הטיגון. ככה עושים עד שנגמר כל הבצק.
שימו לב לא לטגן יותר מידי את הזלבייה, היא צריכה להיות בצבע זהוב עמוק.
טיפ קטן – כאשר מוציאים מהמחבת הניחו את הזלביות במסננת לכמה דקות ואז העבירו לתבנית עם נייר אפייה.
הגשה:
ניתן להגיש את הזלביות עם רסק עגבניות, סחוג וירקות.
אצלנו בבית אוכלים עם גבינה לבנה או שמנת, סלט ירקות עשיר, סחוג בצד וביצה קשה.
מקווה שאהבתם ונהנתם כמוני, בתאבון!!!